Ru-Vis (winkel) ’t Plein 37 in Leusden 033 - 494 17 81 henrik@ruvis.nl

Tongrolletjes met rozen harissa & roerbak spinazie

Tong heeft een unieke, lichtzoete smaak die doet denken aan garnalen en heeft stevig visvlees. Met deze veelzijdige vis kun je alle kanten op: van eenvoudige, pure gerechten tot verfijnde culinaire creaties. Tongrolletjes zijn een van de populairste manieren om deze platvis te bereiden. In dit recept breng je de tong op smaak met rozenharissa en serveer je het op een bedje van spinazie.

BEREIDINGSWIJZE

1. Leg de tongfilets met de huid naar boven op een plank. Bestrijk ze dun met rozen harissa en bestrooi met een beetje peterselie. Rol ze niet al te strak op en prik de tongrollen vast met cocktailprikkers. Leg ze in de mand van de stoompan.
2. Giet een laag water in de pan. Zet de stoommand met de tongrollen erop. Dek de pan af met het deksel. Breng het water aan de kook op hoog vuur en stoom de tongrollen gaar: grote in 6 à 7 minuten; kleine in 4 à 5 minuten.
3. Verwarm ondertussen in de wok een scheutje olijfolie op hoog vuur. Doe ¼ van de spinazie in de wok en roerbak 1 minuutje tot de spinazie is geslonken. Herhaal dit tot alle spinazie is geslonken. Voeg peper en zout naar smaak toe.
4.Smelt de boter zonder deze te laten verkleuren en roer de rest van de rozen harissa erdoorheen.

5. Leg de spinazie in het midden van 4 borden. Leg de tongrollen erop. Schep er een lepeltje rozen harissaboter over en bestrooi met de rest van de peterselie. Serveer de rest van de rozen harissaboter er apart bij.

Lekker met krielaardappeltjes, aardappelpuree of couscous.

Tip: Rozen harissa is ook heerlijk om aan andere visgerechten en groenten toe te voegen of erbij te eten. Een potje komt dus makkelijk op!